Tentoonstelling Ostade Theater

Tentoonstelling van etsen van Jan Raes van 9 april t/m 15 mei

Bron : Ostadetheater www.ostadetheater.nl info@ostadetheater.nl

“Zo nu en dan ontmoet ik eens een mooie tekening, die uiteindelijk een ets wordt. Mijn grootste verwondering is: eens de schoonheid je adres heeft gevonden, dan blijft ze aanbellen, kloppen op de ramen, rinkelen bij het voorbijfietsen. Voor je het weet heb je een hele kamer vol… en ga je je werk exposeren.”

Na een succesvolle expositie in Cafe Eijlders in de Korte Leidse dwarsstraat in Amsterdam, heeft de in Nederland wonende Vlaming Jan Raes ( geb.1972) nu zijn tweede expositie in Amsterdam samengesteld uit zijn meest recente etsen. Jan Raes is opgeleid aan de Kunst Academie te Wetteren, België. In België heeft hij enkele malen geëxposeerd in Leuven en Brussel. Sinds 1998 woont hij in Nederland, waar hij werkt in het Atelier op de Mauritskade te Amsterdam.

Het grafische werk van Jan Raes is verrassend, maar ook heel herkenbaar. Hij is gefascineerd door het dierlijke van de mens en het menselijke van het dier. Terugkerende thema’s zijn zichzelf, beroemde figuren, mensenmassa’s. Hij portretteert ze en geeft ze in grillige lijnen hun kwetsbaarheid en karakter, vaak erg sfeervol en met interessante terugkerende motieven. Soms wat knarsetandende humor, soms een wat donkere subtekst “tussen de regels”. Zijn eerdere etsen zijn via internet te zien op: http://www.geocities.com/janraes . Het meest recente werk is niet aanwezig op Internet en zal te zien zijn tijdens de tentoonstelling.

De aankondiging van deze tentoonstelling is ook te vinden op http://www.ostadetheater.nl. Bezichtiging rond voorstellingen en op afspraak

Subscribe Scroll to Top