Tentoonstelling Kunstprijs Zeeburg

De uitreiking van de Kunstprijs Zeeburg

Bron : www.c-burg.nl

De uitreiking van de Kunstprijs Zeeburg 2005 was een groot feest.
Zondag 4 september 2005 heeft de uitreiking van de eerste Kunstprijs Zeeburg plaatsgevonden. De Kunstprijs is een initiatief van Stadsdeel Zeeburg. Een vakjury en het publiek hebben de werken beoordeeld. Thema was ‘Typisch Zeeburg’.
De eerste prijs is gegaan naar: Mauri Mendes, voor zijn werk met de titel: Zeeburg streets (video, duur : 9 minuten) Tweede prijs is gegaan naar: Jan Raes voor zijn werk met de titel: Kade (ets) en de Derde prijs is gegaan naar: Maaike Roozenburg voor haar werk met de titel: Smokwerk, hommage aan het Leger des Heils, Zeeburgerpad (installatie/product ontwerp en concept)
De feestelijke uitreiking was zondagavond onder leiding van Bob Fosko, dichter en liedjeszanger, en de Verenigde Brildragers in de Kompaszaal aan de KNSM-laan. Fabiola maakte de uitslag van de publieke jury bekend. Netty Gelijsteen gaf een korte intro over de Kunstnota van het stadsdeel en Douwe van Domselaar reikte de prijzen uit. De oudste en jongste deelnemers gaven een korte toelichting. De verenigde brillendragers, Bob Fosko en band en Fabiola zorgden verder voor een vermakelijke, dynamische en kleurrijke avond.
De Kunstprijs is deel van de Kunst- en Cultuurroute 2005. Kunstenaars in IJburg, Zeeburgereiland, Indische Buurt en Oostelijk Havengebied openden de deuren van hun ateliers. Evenals verleden jaar was de Kunst- en Cultuurroute 2005 ook dit jaar weer een groot succes.

Subscribe Scroll to Top